Pe lângă ambianța plăcută, personal amabil și rapid sau mâncare delicioasă, clienții unui restaurant ar trebui să se simtă în siguranță atunci când iau masa în oraș. Chiar și atunci când sunt la birou sau acasă și comandă mâncarea la pachet. Informațiile nutriționale, ingredientele și alergenii trebuie să fie disponibile înainte ca ele să fie comandate, conform Ordinului nr. 21/2022 al Președintelui ANPC.
Cum poți face asta pentru clienții tăi? Să urmezi normele impuse de ANPCși să-ți împrospătezi meniul din restaurant. Orice formă de alimentație publică este nevoită să publice informații complete despre:
Toate aceste informații trebuie să se regăsească la fiecare fel de mâncare din meniu, dar și în orice material de promovare al unui preparat din restaurantul tău.
Cum poți calcula valorile nutriționale ale preparatelor tale? Există două metode. Fie apelezi la un nutriționist profesionist, fie folosești un program online de calcul al coeficientului caloric.
Potrivit ultimului comunicat de presă publicat de ANPC, decizia detalierii informațiilor din meniurile restaurantelor din România a fost amânată pentru câteva luni. Indiferent de formatul meniului, fizic sau digital, toate detaliile din Ordinul nr. 201/2022 al Președintelui ANPC trebuie să fie publicate până la data de 15 martie 2023.
Tot mai mulți oameni sunt interesați de nutriție și de ce alimente consumă atunci când iau masa în restaurant. Soluția Horeka by Roweb este constant îmbunătățită și se pliază noilor reglementări ANPC, pentru a veni în ajutorul clienților.
Ce sunt defapt alergiile alimentare? „Alergiile alimentare apar când sistemul imunitar începe să respingă diversele proteine alimentare, considerându-le periculoase. Aceste proteine se numesc alergene alimentare,” explică Asociației Române de Educație la Alergii
Unii oamenii au alergii alimentare, alții intoleranțe alimentare. În România, peste 10% din populația țării suferă de alergii alimentare. Cei care au parte de reacții ale sistemului imunitar la un anumit ingredient, pot avea reacție imediată sau tardivă. Alergiile alimentare pot pune viața clienților în pericol. Ele pot apărea la câteva minute de la ingerare, atingere sau doar inhalare și se pot manifesta prin:
De aceea, este important ca cei care mănâncă în restaurantul tău sau comandă mâncare, să fie cât mai informați asupra ingredientelor și alergenilor conținuți de preparatele tale.
Dacă vrei să implementezi Horeka by Roweb în restaurantul tău, te rugăm să ne contactezi la numărul de telefon 0723 388 888.
Citeste mai mult: