24/10/2022

Povești de succes din Horeka: Interviu Bogdan Ungureanu, proprietar cofetăria Chloe din Pitești

4 min citire
Actualizat: 26/10/2022

În interviul de azi vom explora lumea din interiorul unui laborator dulce, alături de Bogdan Ungureanu, proprietarul cofetăriei Chloe. Încă din 2016, Cofetăria Chloe din Pitești satisface orice poftă. De la monoporții, prăjituri la kilogram și torturi, toate preparatele dulci sunt arătoase și gustoase. Fructele sunt mereu proaspete, untul și frișca sunt importate din Franța și toate preparatele sunt 100% naturale.

Interior Cofetaria Chloe

Pentru a împărtăși bucuriile dulci cu toată lumea și a ajunge mai repede la inima clienților, proprietarii cofetăriei Chloe au ales ca echipa Horeka să le construiască un website atractiv și ușor de folosit de pe orice dispozitiv.

Ciocolată, prăjituri și bucurii

După ce a lucrat în străinătate în diverse cofetării și a participat la traininguri cu chefi renumiți, Bogdan Ungureanu s-a întors în România și împreună cu soția lui a deschis o cofetărie cochetă, în inima Piteștiului. Chiar dacă de-alungul timpul au întâmpinat mai multe provocări, au trecut peste ele cu răbdare și încredere în forțele proprii.

Bogdan și soția lui folosesc ingrediente speciale pentru cofetărie, ciocolaterie, patiserie, importate de firme precum Marathon Distribution Group, Puratos sau Nordic Food.

Preferate de toată lumea, de la mic la mare, produsele de cofetărie sunt variate și vin în cele mai spectaculoase forme și culori. La cofetăria Chloe vei găsi mereu:

 • 8 feluri de tort
 • 7 feluri de prăjituri vândute la kilogram,
 • 12 feluri de prajituri vândute ca monoporție

Interviu Bogdan Ungureanu - Cofetăria Chloe

 

1. Cum ați început această afacere? Este o afacere de familie? Care este povestea cofetăriei Chloe?

Povestea din spatele cofetăriei a început după zece ani de muncă în Italia în domeniul Horeca, în special în diverse cofetării. Am decis să ne întoarcem acasă și să încercăm să deschidem o afacere în România.

Deși am copilărit în Hunedoara, am ales să ne întoarcem în orașul Pitești, pentru că fratele meu locuia deja aici. Am găsit un spațiu lângă centru, am comandat utilajele necesare, iar în data de 16 octombrie 2016 am deschis cofetăria. În acel spațiu am stat cinci ani de zile, iar apoi am ales o
locație nouă, unde suntem și acum, pe Bulevardul Republicii, nr 64.

2. De unde vine pasiunea pentru gătit?

Pasiunea vine din muncă, din locurile unde am lucrat, în special în Italia, unde am cunoscut oameni pasionați. Cofetarii cu care am lucrat au fost niște oameni care m-au inspirat.

3. De unde vă luați inspirația atunci când introduceți un sortiment nou?

Această inspirație vine din experiența acumulată în timp. Am participat la mai multe cursuri de perfecționare, alături de profesioniști în domeniul cofetăriei. Iar de acolo vin toate. Din cărți, cursuri și muncă.

Tort St. Honore

4. Povestiți-ne cum arată o zi din viața cofetăriei Chloe.

Ne trezim dimineața devreme și venim la laborator. Suntem o echipă de patru persoane; în laborator lucrăm doi băieți și două fete, iar în cofetărie, la vânzare sunt două fete. Fiecare membru Chloe este profesionist și știe mereu ce are de făcut.

Dacă avem nevoie de anumite lucruri proaspete (de exemplu, fructe de pădure), mergem la mici cumpărături. Programul de laborator se încheie la ora 17:00, dar dacă e nevoie în anumite zile, eu mai rămân să termin.

Cofetăria este deschisă de marți până duminică între orele 10:00 și 20:00.

5. Ce planuri de viitor aveți cu Chloe?

Vrem ca anul viitor să facem Gelato (înghețată), pentru că nu am făcut până acum și ne dorim asta. Sper că vom reuși.

 

6. Ați ales serviciile Horeka. Ne puteți spune câteva cuvinte despre experiența voastră cu soluția digitală completă pentru restaurante?

Serviciile Horeka - am întâlnit oameni profesioniști care ne-au ajutat să facem un site pe care oamenii să îl folosească când au nevoie să găsească anumite produse sau să dea comandă.

7. Care este preparatul dumneavoastră preferat? Dar cel mai vândut?

Preparatul favorit al meu este un tort care se numește St. Honore, care este alcătuit din foietaj, cremă de vanilie, frișcă, choux a la creme. Pentru mine este cel mai bun tort din lume!

Cel mai vândut produs al nostru este un profiterol modern, care are la bază un blat de ciocolată, un choux a la creme în interiorul unui mousse de ciocolată cu lapte și vanilie, glazurat cu ciocolată.

Această poveste a profiterolului modern vine din 2010. Am văzut această prăjitură la un curs cu un mare cofetar din Italia, iar venind în România am vrut să o integrez în meniul nostru. Are mare succes atât ca prăjitură cât și ca tort.

Tort Profiterol Modern

Cofetăria Chloe, un creator de fericire dulce

Afacere de familie, cofetăria Chloe are un ambient plăcut și poate fi locul unde tu și familia ta să vă relaxați la o gustare dulce. Bogdan Ungureanu este un tânăr cofetar, care-și petrece zilele în laborator și creează deserturile cu minuțiozitate alături de echipa sa.

Intenționezi să vizitezi orașul Pitești și vrei să mănânci bunătăți dulci? La cofetăria Chloe îți vei găsi sortimentul favorit. Susține și tu afacerile HoReCa ale antreprenorilor români!

Dacă ești din Pitești și vrei să sărbătorești o ocazie specială sau să-i faci cuiva o surpriză, cofetăria Chloe este mereu la un telefon distanță.

Etichete:
ARTICOLE SIMILARE

Citeste mai mult:

 • Integrare Horeka by Roweb cu Bolt Food
  Studiu de Caz Horeka by Roweb: Restaurant Cin Cin
 • Concurs „Recenzia de Aur” by Google România
  Profil Companie Google: Adaugă-ți Restaurantul pe Google Maps
 • Studiu de Caz Horeka by Roweb: Restaurant Dino Good Food Shop
  De ce are nevoie restaurantul tău de livrare la domiciliu?
 • Studiu de Caz: Restaurant La Pofticiosu’ preia sute de comenzi online prin soluția Horeka by Roweb
  10 Strategii de Marketing pentru Restaurante
 • Integrare Horeka by Roweb cu Bolt Food
 • Concurs „Recenzia de Aur” by Google România
 • Studiu de Caz Horeka by Roweb: Restaurant Dino Good Food Shop
 • Studiu de Caz: Restaurant La Pofticiosu’ preia sute de comenzi online prin soluția Horeka by Roweb
menu
Cu ce te putem ajuta?