09/09/2022

Povești de succes din Horeka: Interviu Andrei Iordache, proprietar restaurant L’Assassino

4 min citire
Actualizat: 05/05/2023

În interviul de azi, vom pătrunde în bucătăria unei pizzerii de succes din inima Craiovei. Pizzeria L’Assassino a ales soluția digitală Horeka încă din anul 2021.

Am avut ocazia să stăm de vorbă cu Andrei Iordache, proprietarul restaurantului L’Assassino.
Andrei a fost plecat în Italia pentru câțiva ani și acolo și-a descoperit pasiunea pentru gătit.

În anul 2012 s-a întors în România și a deschis pizzeria L’Assassino, unde a lucrat singur o perioadă de timp, reușind să se ocupe de producție, livrare și servire. Acum, echipa sa are 15 membrii.

Pizzeria L’Assassino este o locație modernă și elegantă, care combină elemente unice de design. Prezența tablourilor, a meselor din lemn masiv și scaunelor tapițate, în stil baroc, creează o atmosferă de film italian. Când pășești în L’Assassino, intri pe tărâmul deliciilor tradiționale italienești.

 

Interviu L’Assassino

 

1. Cum ați început această afacere? Este o afacere de familie? Care este povestea restaurantului L’Assassino?

După 6 ani în care am lucrat în restaurante din Italia, mai exact pe insula Sardinia, m-am hotărât să mă întorc acasă și să încep o afacere. Mi-a plăcut foarte mult agitația și atmosfera din bucătărie, așa că am decis să-mi încerc norocul în acest domeniu. Inițial lucram singur.

Eu mă ocupam de aprovizionare, de gătit, dar și de servit. Când nu am mai putut face față la volumul de muncă, mi s-a alăturat sora mea, iar după câțiva ani, au venit și părinții noștri să ne ajute. L’Assassino s-a transformat ușor, ușor într-o afacere de familie.

2. De unde vine pasiunea pentru gătit?

Pasiunea pentru gătit vine în primul rând din faptul că eu sunt un adevărat gurmand. Îmi place foarte mult să mănânc și să încerc tot felul de ingrediente, preparate și rețete noi.

3. De unde vă luați inspirația atunci când introduceți un sortiment nou?

Pe lângă pasiunea pentru gătit, iubesc să călătoresc. În călătoriile mele, mereu încerc gusturi noi. Dacă îmi plac foarte mult, încerc să le implementez în sortimentele de pizza sau sandwichuri, adaptându-le la preferințele clienților noștri.

4. Povestiți-ne cum arată o zi din viața restaurantului L’Assassino.

În momentul de față, nicio zi nu seamănă cu cealaltă. Provocările HoReCa din întreaga lume se resimt și la noi. Ne confruntăm cu tot felul de probleme și situații neașteptate. Din cauza lipsei angajaților și a faptului că nu găsim personal calificat/necalificat, suntem nevoiți să suplinim toate departamentele.

Intervenim în toate departamentele de la livrări pana la preluarea comenzilor și prepararea lor, însă cu ajutorul soluției digitale Horeka reușim să facem totul și să onorăm toate comenzile, indiferent dacă mănâncă în restaurant sau comandă online.

5. Ce planuri de viitor aveți cu restaurantului L’Assassino?

Mie îmi plac schimbările. Mai ales cele care îmi pot ajuta businessul să crească. Ca plan pe termen scurt, îmi doresc să mut pizzeria L’Assassino într-un spațiu mai mare. Vreau să achiziționez utilaje mai performante și să-i dau pizzeriei un suflu nou, binemeritat de altfel, printr-un design cu totul nou și neașteptat. Va fi o surpriză!

Iar pe termen mediu, aș vrea să fac o franciză pentru a ajunge cu L’Assassino la nivel național. Și, de ce nu, chiar internațional.

6. Ați ales serviciile Horeka. Ne puteți spune câteva cuvinte despre experiența voastră cu soluția digitală completă pentru restaurante? Ce v-a făcut să alegeți Horeka?

Este o experiență bună! În primul rând, am ales serviciile companiei Horeka pentru că este un software făcut de români. Sunt de părere ca ar trebui să lucrăm împreună pentru a fi competitivi pe piețele internaționale. Pizzeria L’Assassino are nevoie de un partener serios pe partea digitală.

Promovarea pizzeriei la nivel național și internațional nu se poate face fără o prezență în mediul online și fără ajutorul tehnologiei. Datorită soluțiilor Horeka, procesele de comandă, livrare și plată, dar și rapoartele și gestionarea întregului restaurant sunt făcute automat.

7. Care este preparatul tău preferat? Dar cel mai vândut?

Preparatul meu preferat este Pizza Stack, iar cel mai vândut este sandwich-ul cu ton.

Client pizzerie

De la Napoli în toată lumea

Dacă pe vremuri pizza era un preparat de bază pentru muncitorii napoletani (din Napoli, Italia), acum ea este una dintre cele mai rapide variante pentru serbarea zilelor de naștere, o ieșire în oraș cu familia/prietenii sau pentru o comandă la birou, în pauza de masă.

Pizza este un preparat internațional, pe care îl poți mânca oriunde în lume și poți recunoaște cu ușurință sortimentele, pentru că sunt folosite aproximativ aceleași denumiri, însă diferă ușor ingredientele. Mai multe despre istoria acestui preparat, puteți citi în articolul de pe blogul Historia.

Tipuri pizza L'Assassino

Tipuri populare de pizza

Care sunt cele mai cunoscute tipuri de pizza, pe care le regăsim și la Pizzeria L’Assassino?

 • Focaccia - blat de pizza, asezonat cu ulei de măsline și oregano;
 • Calzone - arată ca o plăcintă umplută cu ingrediente pentru pizza;
 • Margherita - poartă culorile Italiei (mozzarella, roșii, busuioc) inspirată de regina Margherita de Savoy;
 • Prosciutto - o combinație delicată de mozzarella și prosciutto crudo, ideală pentru copii;
 • Quatro Stagioni - pentru iubitorii de carne, această pizza combină patru feluri de mezeluri;
 • Quattro Formaggi - pentru iubitorii de brânzeturi, această pizza combină patru feluri de brânză.

Pizza Assasino

Pe lângă aceste denumiri cunoscute, unele restaurante aleg să-și branduiască (să numească) o pizza după numele restaurantului, așa cum este cazul și aici.

Pizza Assassino este o combinație divină de gusturi. Conține cârnați picanți, sos de roșii, mozzarella și ulei măsline. Este criminal de bună! Blatul pufos și marginile crocante se întrepătrund cu brânza proaspătă, iar gustul picant completează totul.

L’Assassino, o pizzerie de poveste

Din dorința de a construi o afacere HoReCa în România și de a fi aproape de familia lui, Andrei s-a întors acasă cu entuziasm și cu multe idei bune pentru a se dezvolta atât ca bucătar, cât și ca antreprenor.

Dacă ajungi vreodată la Craiova, la restaurantul L’Assassino vei găsi sortimente de pizza delicioase, sandwich-uri, salate, dar și deserturi interesante. Susține și tu restaurantele antreprenorilor români!

Dacă ești din Craiova și încă nu ai încercat cele mai criminale tipuri de pizza, poți să comanzi online, iar livratorii L’Assassino ajung imediat cu mâncarea fierbinte. Urmărește pagina de facebook L’Assassino pentru a știi mereu care este oferta zilei.

Etichete:
ARTICOLE SIMILARE

Citeste mai mult:

 • Integrare Horeka by Roweb cu Bolt Food
  Studiu de Caz Horeka by Roweb: Restaurant Cin Cin
 • Concurs „Recenzia de Aur” by Google România
  Profil Companie Google: Adaugă-ți Restaurantul pe Google Maps
 • Studiu de Caz Horeka by Roweb: Restaurant Dino Good Food Shop
  De ce are nevoie restaurantul tău de livrare la domiciliu?
 • Studiu de Caz: Restaurant La Pofticiosu’ preia sute de comenzi online prin soluția Horeka by Roweb
  10 Strategii de Marketing pentru Restaurante
 • Integrare Horeka by Roweb cu Bolt Food
 • Concurs „Recenzia de Aur” by Google România
 • Studiu de Caz Horeka by Roweb: Restaurant Dino Good Food Shop
 • Studiu de Caz: Restaurant La Pofticiosu’ preia sute de comenzi online prin soluția Horeka by Roweb
menu
Cu ce te putem ajuta?